O Mali galeriji Banke Slovenije


 

Več kot 60 let tradicije sodelovanja

Banka Slovenije ima dolgoletno tradicijo sodelovanja s ključnimi kulturnimi ustanovami v državi. Že sredi minulega stoletja je namreč del svojih prostorov v najožjem središcu mesta namenila razstavnemu salonu, ki so ga daljnega leta 1952 poimenovali Mala galerija. Namenjen je bil manjšim, a skrbno izbranim razstavam domačih in tujih likovnih ustvarjalcev. V skoraj 70 letih so se v njej zvrstile razstave številnih domačih in tujih razstavljalcev, večino katerih smo zbrali na podstrani Zgodovina.
 


 

V sodelovanju z Univerzo v Ljubljani odpiramo vrata mladim umetnikom

Odločili smo se, da z letošnjim letom obudimo dolgoletno tradicijo in prostore Male galerije vrnemo njihovemu osnovnemu namenu. Zato v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani odpiramo vrata mladim umetnikom.

V Mali galeriji Banke Slovenije tako letos načrtujemo serijo sedmih razstav, na katerih se bodo predstavili umetniki in ustvarjalci z različnih ljubljanskih fakultet s področja likovne umetnosti, kiparstva, fotografije, oblikovanja, tekstila, arhitekture in krajinske arhitekture, glasbe, računalništva in igralstva. Razstave bo spremljalo več dogodkov v obliki predavanj, okroglih miz, delavnic, literarnih in glasbenih večerov, dražb in drugih tovrstnih dogodkov.
 

Povezano


Galerija je odprta od torka do sobote, med 11.00 in 19.00 uro.