Pregled in analiza nadomestil

V Banki Slovenije skrbimo, da so uporabniki čim bolje informirani o nadomestilih, ki jih za storitve, povezane s plačilnim računom, zaračunavajo ponudniki plačilnih storitev. Da bi bil pregled nadomestil enostaven, zagotavljamo brezplačno spletno mesto za primerjavo nadomestil posameznih storitev med različnimi ponudniki. Na ta način želimo uporabnikom olajšati izbiro zanje najugodnejšega ponudnika plačilnih storitev znotraj SEPA. Poleg tega že od leta 2009 dalje pripravljamo analize nadomestil za plačilne storitve in jih enkrat letno tudi objavimo v posebni publikaciji.

Primerjalnik Zveze potrošnikov Slovenije

Pregled in analiza nadomestil, ki jih zaračunavajo ponudniki plačilnih storitev (banke in hranilnice) svojim uporabnikom, je na voljo tudi v primerjalniku Zveze potrošnikov Slovenije. Podrobnosti so vam na voljo na spletni strani zps.si.

Primerjalnik je produkt Zveze potrošnikov Slovenije in je informativne narave. Banka Slovenije ne prevzema odgovornosti za pravilnost podatkov.

 

Primerjava plačilnih storitev nebančnih ponudnikov

Poleg poslovnih bank in hranilnic plačilne storitve opravljajo tudi nebančni ponudniki (plačilne institucije in družbe za izdajo elektronskega denarja), ki imajo ustrezno dovoljenje Banke Slovenije.