Ugledni delodajalec in Družini prijazno podjetje

UGLEDNI DELODAJALEC

Banka Slovenije je že osmo leto zapored nosilec naziva Ugledni delodajalec, ki ga podeljuje zaposlitveni portal Mojedelo.com, in sicer v panogi bančništvo, računovodstvo in finance.

Blagovna znamka organizacije kot delodajalca (angl. employer brand) predstavlja ugled, ki ga ima delovna organizacija med vsemi potencialnimi kandidati za zaposlitev in med že zaposlenimi. Ugled organizacije kot delodajalca je ključ do uspeha pri pritegnitvi kakovostnih bodočih sodelavcev oz. kadrov, obenem pa se njene možnosti za uspešno delovanje izrazito povečajo.

Z upravljanjem svoje blagovne znamke delodajalca organizacija v svoje vrste pritegne najboljše kandidate. Z najboljšimi sodelavci pa ima vsaka organizacija v rokavu skrite adute, ki jo popeljejo na sam vrh in ji dajejo bistveno konkurenčno prednost.

Več o raziskavi tukaj.
 

DRUŽINI PRIJAZNO PODJETJE

Banka Slovenije je v letu 2019 prejela polni certifikat Družini prijazno podjetje, ki predstavlja družbeno odgovoren princip upravljanja in je edini tovrstni certifikat v Sloveniji. S tem je nadgradila osnovni certifikat, ki ga je pridobila v letu 2015. Banka Slovenije je v obdobju treh let uspešno vpeljala devet ukrepov, ki so ji zagotovili pridobitev polnega certifikata. Postopek pridobitve certifikata poteka s pomočjo usposobljenih zunanjih svetovalcev/ocenjevalcev, podeljujeta ga Ekvilib Inštitut, ki je nosilec postopka certificiranja, ter Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. 

Certifikat zagotavlja kratkoročne in dolgoročne pozitivne učinke usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja zaposlenih, ki se kažejo v zmanjšanju fluktuacije, kvote bolniških odsotnosti, kvote nege, števila nezgod ipd. ter v povečanju zadovoljstva, motivacije in pripadnosti zaposlenih, kar pomeni jasne pozitivne ekonomske učinke.  

V naslednjih treh letih si bomo na Banki Slovenije prizadevali za implementacijo novih ukrepov. Med drugim se bomo osredotočili na medgeneracijsko sodelovanje in upravljanje s starejšimi zaposlenimi.


Več o certifikatu tukaj.