27. februarja v prodajo še spominski kovanci in zbirke evrskih kovancev za leto 2023 v tehniki visokega sijaja – proof

13.02.2024 / Sporočilo za javnost

V Banki Slovenije bomo 27. februarja v prodajo in obtok izdali še zadnje numizmatične izdelke za leto 2023, in sicer spominske kovance ob 150. obletnici rojstva Josipa Plemlja in zbirke evrskih kovancev z letnico kovanja 2023, oboje v tehniki visokega sijaja – proof. Količine, naročene v okviru spletnega naročanja, smo rezervirali in bodo na voljo za prevzem na izbranih prevzemnih mestih do vključno 11. marca 2024.

Spominski kovanci bodo od 27. februarja na voljo tudi v prosti prodaji, medtem ko bodo zbirke evrskih kovancev med 27. februarjem in 11. marcem 2024 na voljo zgolj za tiste, za katere so bile rezervirane v okviru spletnega naročila (rezervirana je bila vsa razpoložljiva količina). V kolikor v prevzemnem obdobju stranke ne bodo prevzele vseh rezerviranih zbirk, bodo te zainteresiranim na voljo v prosti prodaji. Prvih 7 dni po izteku 14-dnevnega prevzemnega roka (do vključno 18. marca) bo nakup omejen na 1 izdelek na posameznega kupca. Izdelki bodo v prosti prodaji po načelu »prvi pride, prvi dobi«.

Numizmatični izdelki bodo v prodaji kot običajno pri blagajniškem okencu Banke Slovenije, v izbranih poslovalnicah Deželne banke Slovenije in pri družbi Moro & Kunst. Prodajne cene numizmatičnih izdelkov so na voljo na sledeči povezavi, glede zalog numizmatičnih izdelkov za prosto prodajo pa se obrnite na posamezno prodajno mesto. Izdajo omenjenih kovancev smo napovedali decembra lani.

Slika: Obe strani spominskega kovanca ob 150. obletnici rojstva Josipa Plemlja