Svetovni teden denarja v Banki Slovenije

22.03.2024 / Sporočilo za javnost

V Banki Slovenije smo 18. marca 2024 s seminarjem za pedagoške delavce, na katerem so sodelovali predstavniki različnih institucij, odprli svetovni teden denarja v Sloveniji. V Muzeju Banke Slovenije, na družbenih omrežjih in na daljavo so potekale različne aktivnosti za osnove in srednje šole ter ostale zainteresirane. V sklopu tega posebnega tedna vrtce in osnovne šole vabimo tudi k sodelovanju na likovnem natečaju.

V prostorih Banke Slovenije in v našem muzeju se je v ponedeljek, 18. marca 2024, odvijal seminar za pedagoške delavce, na katerem so s svojimi prispevki sodelovali predstavniki zavoda za šolstvo, ministrstva za vzgojo in izobraževanje, Banke Slovenije in Združenja bank Slovenije. Udeleženci so si po predstavitvah med drugih ogledali Muzej Banke Slovenije. V tem tednu se je v zvrstilo kar nekaj spremljevalnih dogodkov, tako smo v muzeju v torek, 19. marca 2024, in četrtek, 21. marca 2024, pripravili vodene oglede in virtualno igro Atlantova skrivnost, za srednješolce pa smo v petek, 22. marca 2024, organizirali bančno blok uro na daljavo.

Vsi zainteresirani do nedelje, 24. marca 2024, ko se svetovni teden denarja uradno zaključi, lahko sodelujejo tudi v nagradnem kvizu, ki smo ga objavili na družabnih omrežjih. Vrtci in osnovne šole pa se lahko do konca aprila 2024 prijavijo na tradicionalni likovni natečaj, ki bo tokrat potekal na temo Četrt stoletja evra. Do konca šolskega leta bodo tako lahko ustvarjali voščilnice ob 25. obletnici obstoja skupne evropske valute.