Poletna muzejska noč v Muzeju in Mali galeriji Banke Slovenije

09.06.2023 / Sporočilo za javnost

17. junija letos bo potekala že enaindvajseta Poletna muzejska noč. Tretje leto zapored tudi v Muzeju in Mali galeriji Banke Slovenije pripravljamo pester program za različne starostne skupine, muzej bo ta dan odprt med 18. in 23. uro, galerija pa bo podaljšala odpiralni čas do 23. ure. Vstopnine ni. 

Letošnjo poletno muzejsko noč bomo začeli ob 18. uri, ko organiziramo Sprehod po muzeju za družine, ki je namenjen družinam z osnovnošolskimi otroki. Po skupnem uvodnem delu bodo družine same raziskovale muzejske eksponate s pomočjo naših gradiv in vodnice. Vstopnine ni, prosimo le za predhodne prijave z navedbo starosti otrok na muzej@bsi.si do 15. junija 2023.

Ob 19.30 uri sledi vodeni ogled muzeja za odrasle, ob 21. uri pa še virtualna igra Atlantova skrivnost, ki je namenjena predvsem srednješolcem in odraslim. Gre za razburljivo virtualno igro z elementi igre pobega, ki ponuja prav posebno izkušnjo učenja. Tekmovalci so razdeljeni v ekipe in njihova naloga je, da s pomočjo tabličnih računalnikov uspešno opravijo sedem Atlantovih preizkusov, kar jim na koncu omogoči dostop do muzejskega trezorja s prav posebno vsebino.

Vaše prijave z navedbo dogodka, ki se ga želite udeležiti, pričakujemo do 15. junija 2023 na muzej@bsi.si. Po prijavi pošljemo podrobnejše informacije in napotke.

V sklopu Poletne muzejske noči v Mali galeriji Banke Slovenije ob 19. uri organiziramo vodstvo po razstavi Jona Derganca Fotografije s kustosom galerije in mladim umetnikom. Galerija bo ta dan odprta do 23. ure. Vstop je prost. Predhodne prijave niso potrebne. Več o razstavi si lahko preberete na povezavi

Vabljeni, da se nam pridružite.