Ob 30. obletnici Banke Slovenije na voljo zlate in srebrne medalje; v prodajo tudi omejeno število medalj, izdanih ob 20. obletnici Banke Slovenije

23.09.2021 / Sporočilo za javnost

V Banki Slovenije bomo 30. obletnico ustanovitve, ki jo praznujemo letos, obeležili tudi z izdajo zlate in srebrne medalje, ki bosta v prodaji od 4. oktobra 2021. Likovna rešitev, ki so jo izbrali sodelujoči v spletni anketi, upodablja soodvisnost države in centralne banke.

Ob tem bo na voljo tudi omejeno število medalj, ki smo jih v Banki Slovenije nakovali ob naši 20. obletnici delovanja.

V Banki Slovenije letos praznujemo 30. obletnico ustanovitve. Ob tej priložnosti bo na voljo 500 zlatih medalj po ceni 600 EUR za kos in 1.000 srebrnih medalj po ceni 60 EUR za kos. Avtor likovne rešitve je Tevž Zrinski. Kupite jih lahko na blagajni Banke Slovenije in preko prodajnih agentov družbe Moro & Kunst.

Slika: Obe strani zlate medalje ob 30. obletnici Banke Slovenije

 

Hkrati bomo ob tej priložnosti zainteresiranim ponudili tudi možnost nakupa omejenega števila medalj, kovanih leta 2011 ob naši 20. obletnici, in sicer v naslednjih oblikah:

  • 60 kompletov štirih medalj (zlata in srebrna medalja ob 20. obletnici Banke Slovenije, ter zlata in srebrna medalja ob 30. obletnici Banke Slovenije) po ceni 1.500 EUR za komplet ter
  • 250 posamičnih srebrnih medalj, kovanih ob 20. obletnici Banke Slovenije po ceni 70 EUR za kos.

Zaradi omejene zaloge medalj iz leta 2011, bomo med zainteresiranimi kupci izvedli žreb, s katerim bomo zagotovili enake možnosti nakupa za vse. Prijave bodo možne od 4. oktobra do 3. novembra 2021, in sicer preko spletne aplikacije, ki bo od 4. oktobra dalje dostopna na tej povezavi. Izžrebani kupec bo lahko kupil največ en komplet medalj ali eno posamično srebrno medaljo. Plačilo in prevzem medalj bosta izvedena na blagajni Banke Slovenije.

Podrobnejši pogoji za prijavo, nakup in prevzem medalj Banke Slovenije iz leta 2011 ter kompletov medalj Banke Slovenije ob 20. in 30. obletnici Banke Slovenije so objavljeni v dokumentu Pogoji za prodajo medalj ob 20. in 30. obletnici Banke Slovenije.