Zaključek zbiranja naročil numizmatičnih izdelkov za leto 2022

23.02.2022 / Numizmatika

V Banki Slovenije smo od 27. januarja do 16. februarja zbirali naročila numizmatičnih izdelkov za leto 2022 preko spletne aplikacije. Prejeli smo 991 naročil fizičnih in pravnih oseb, ki rezervirane izdelke prevzamejo od 2. do 15. marca na izbranem prodajnem mestu (morebitne spremembe prevzemnih mest niso več možne). Glejte tudi objavljeno sporočilo za javnost.

Po zaključku zbiranja naročil za nobenega izmed numizmatičnih izdelkov ni bilo potrebno izvesti žreba, zato smo vsem fizičnim osebam vse naročene količine numizmatičnih izdelkov rezervirali. Prav tako smo rezervirali tudi vse naročene količine numizmatičnih izdelkov za pravne osebe, z izjemo zbirk evrskih kovancev 2022 v tehniki visokega sijaja, katerih število smo skladno s splošnimi pogoji za naročila numizmatičnih izdelkov za leto 2022 dodatno omejili na največ 5 kosov. Glede na razpoložljivo količino izdelkov in prejeta naročila preko spletne aplikacije bodo vsi izdelki z izjemo zbirk evrskih kovancev 2022 v tehniki visokega sijaja od dneva pričetka prodaje na voljo v prosti prodaji tudi za vse zainteresirane, ki izdelkov niso vnaprej naročili. Dodatno poudarjamo, da spominski kovanci, izdani ob 35. obletnici programa Erasmus, z 2. marcem še ne bodo na voljo za prevzem, temveč bodo predvidoma izdani v prodajo in obtok julija letos.

Vljudno vabljeni k nakupu preko naših standardnih prevzemnih mest, tj. na blagajniškem okencu Banke Slovenije, v izbranih poslovalnicah Deželne banke Slovenije in pri družbi Moro & Kunst.

Ob tem vse kupce in ostalo javnost z željo po pridobitvi mnenja o novem sistemu naročil in predlogov k izboljšavi sistema naročanja numizmatičnih izdelkov vljudno vabimo k izpolnitvi kratke ankete, ki je na voljo na sledeči povezavi ali pa v fizični obliki na prodajnih mestih numizmatičnih izdelkov.