"Demanti navedb v članku ""Ima guverner že svoj jazbexit?"" (Finance, 11. 7. 2016)"

12.07.2016 / Sporočilo za javnost

Novinarka Časnika Finance Petra Sovdat v članku "Ima guverner že svoj jazbexit?", objavljenem v Financah, št. 132/2016, 11. julija 2016, iz nam neznanih razlogov kljub odgovoru Banke Slovenije, ki zanika navedbe novinarkinih anonimnih virov, objavlja neresnične navedbe. Zato ponavljamo: 

Guverner Boštjan Jazbec - kot smo novinarki navedli pred objavo članka - ni nameraval in ne namerava odstopiti, niti 20. julija ne, kot domnevno že tedne domnevni bančniki domnevno razlagajo novinarki Petri Sovdat. 

Vsi postopki, ki jih Banka Slovenije izvaja v času mandata guvernerja, so izvedeni skladno z zakonodajo in mandatom Banke Slovenije, strokovno in z največjo možno skrbnostjo.

Novinarka tudi navaja, da "drugi govorijo" o tem, da je guverner "na majskem srečanju Mednarodnega denarnega sklada (MDS) in Svetovne banke v Washingtonu redno manjkal na sestankih, da se je medtem dogovarjal za službo v MDS". Maja guverner sploh ni bil v ZDA. Spomladansko zasedanje MDS in skupine Svetovne banke (SB) je potekalo od 15. do 17. aprila 2016 v Washingtonu, kar je objavljeno v Sporočilu za javnost.

V prilogi podajamo vprašanja novinarke in odgovore Banke Slovenije – izveden članek je dostopen v Financah:

Vprašanja novinarke in odgovor BS

 

Odnosi z javnostmi 

Banka Slovenije