Podelitev nagrad Banke Slovenije za diplomska in magistrska dela v letu 2011

13.10.2011 / Sporočilo za javnost

Danes, 13. oktobra 2011, je potekala v avli Banke Slovenije tradicionalna podelitev nagrad za diplomska in magistrska dela. Nagrajena dela je na podlagi natečaja izmed vseh prejetih del izbrala Komisija Sveta Banke Slovenije za raziskovalno delo. Nagrade, ki jih Banka Slovenije podeljuje ob obletnici uvedbe slovenskega tolarja, je letos prejelo pet nagrajencev. Nagrade se podeljujejo za spodbudo raziskovalnega dela študentov na področju ekonomije, bančništva, zavarovalništva, financ in finančnega prava.

Nagrajence in prisotne je nagovoril guverner Banke Slovenije dr. Marko Kranjec, ki je skupaj z dr. Mejro Festić, predsednico Komisije Sveta Banke Slovenije za raziskovalno delo, nagrajencem čestital in jim podelil nagrade.

Nagrade so prejeli:

Živa JOVANOVIČ, diplomantka Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, za diplomsko delo "Učinek sprememb kapitalske regulative za bančni sektor v evroobmočju", katerega mentor je bil prof. dr. Marko Košak.

Matic PETRIČEK, diplomant Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, za diplomsko delo "Vpliv svetovnih cen hrane na inflacijo: primera Slovenije in Združenega kraljestva", katerega mentor je bil prof. dr. Igor Masten.

Nejc SMRDEL, diplomant Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, za diplomsko delo "Sistem senčnega bančništva in stabilnost finančnega sistema", katerega mentor je bil doc. dr. Matej Marinč.

Matjaž ŽUNKO, diplomant Fakultete za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru, za diplomsko delo "Zanesljivost VaR modelov v izjemnih okoliščinah", katerega mentorja sta bila doc. dr. Drago Bokal in dr. Timotej Jagrič.

Daniel ZDOLŠEK, diplomant Ekonomsko-poslovne fakultete Univerze v Mariboru, za diplomsko delo "Razkritja informacij o (po) odsekih v letnih poročilih slovenskih velikih družb", katerega mentor je bil doc. dr. Iztok Kolar.

Nagrajena dela si lahko ogledate na povezavi: http://www.bsi.si/publikacije-in-raziskave.asp?MapaId=136.