Nagradili smo tri magistrska in eno doktorsko delo

25.11.2022 / Sporočilo za javnost

V Banki Slovenije smo tudi letos podelili nagrade za najboljša zaključna dela študentov s finančnega področja. Izbirna komisija je izmed devetih prijavljenih del izbrala tri najboljša magistrska dela in eno doktorsko delo. Nagrade v višini 1.500 evrov so za svoje magistrsko delo prejeli Jernej Kadivnik, Gorazd Govekar in Evgen Brenčič, nagrado v višini 3.000 evrov pa je za svoje doktorsko delo prejela Aida Ćehajić.

V Banki Slovenije nagrade podeljujemo od leta 1992 in na ta način spodbujamo raziskovalno delo. Vključno z letošnjimi je nagrado prejelo že nekaj več kot 300 nagrajencev.

Nagrajencem je danes čestital tudi guverner Banke Slovenije Boštjan Vasle, ki se jim je ob tej priložnosti tudi zahvalil za njihov prispevek k razvoju ekonomski znanosti: "V Banki Slovenije si želimo dobrih in znanstveno podkrepljenih idej, ki nam lahko pomagajo oblikovati odločitve na področju denarne politike in drugje. Zato je sodelovanje z mladimi zelo dragoceno."

Prejemniki letošnjih nagrad so:

Jernej Kadivnik, mag. ekon. ved, za delo z naslovom The Impact of Monetary Policy on US Equity Market during Covid-19 Pandemic pod mentorstvom prof. dr. Saša Polanca, Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani.

Gorazd Govekar, mag. posl. ved, za delo z naslovom Posojilna aktivnost javno kotirajočih evropskih bank v obdobju pandemije COVID-19 pod mentorstvom prof. dr. Mateja Marinča, Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani.

Evgen Brenčič, mag. posl. ved, za delo z naslovom Dejavniki visokotehnološkega izvoza držav članic EU pod mentorstvom prof. dr. Katje Zajc Kejžar, Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani.

Aida Ćehajić, doktorica znanosti, za delo z naslovom Financiranje bank, kreditna rast in makrobonitetna regulacija pod mentorstvom prof. dr. Marka Košaka, Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani.