Predstavitev ugotovitev Mednarodnega denarnega sklada ob zaključku posvetovanj v Sloveniji

21.11.2022 / Sporočilo za javnost

Danes so se zaključila redna posvetovanja z misijo Mednarodnega denarnega sklada (MDS) v Sloveniji. Namen rednih posvetovanj je bil tudi tokrat pregled zadnjih gospodarskih gibanj, delovanja finančnega sektorja in bančnega sistema ter izzivov za prihodnje. Ugotovitve so predstavili na današnji novinarski konferenci.

Predstavniki MDS, ki jih je vodil Donal McGettigan, so se v okviru posvetovanj srečali s predstavniki Banke Slovenije, Ministrstva za finance RS, drugih resornih ministrstev, UMAR, Fiskalnega sveta, DUTB, Slovensko-nemške gospodarske zbornice, GZS, ZPIZ, Državnega zbora RS, Združenja bank Slovenije, izbranih poslovnih bank in sindikatov, sestali so se tudi s predstavniki podjetij v turizmu.

Poročilo misije za Slovenijo v okviru posvetovanj bo obravnavano na Odboru izvršnih direktorjev MDS v prihodnjih mesecih. S tem bodo redna posvetovanja s Slovenijo tudi formalno zaključena.

Zaključne ugotovitve je predstavil vodja misije Donal McGettigan, komentirala pa sta jih minister za finance Klemen Boštjančič in guverner Banke Slovenije Boštjan Vasle.

Zaključna izjava misije MDS je objavljena na spletni strani MDS.

Nagovor guvernerja Boštjana Vasleta

Zaključna izjava v slovenščini