Svetovni teden izobraževanja o financah: likovni natečaj za vrtce in osnovne šole, video natečaj za srednje šole in fakultete

23.03.2022 / Sporočilo za javnost

V Banki Slovenije vas v sklopu svetovnega tedna denarja vabimo k sodelovanju na dveh natečajih. Likovni natečaj je namenjen vrtcem in osnovnim šolam, video natečaj srednjim šolam in fakultetam. Prijave zbiramo do konca aprila, izdelke do konca šolskega leta oziroma do konca poletja, zmagovalce pa bomo objavili jeseni.

Otroke v vrtcih in osnovnih šolah vabimo, da se udeležijo likovnega natečaja na temo Moj bankovec za 15 evrov, s katerim bomo počastili letošnjo 15. obletnico uvedbe evra v Sloveniji. Prijavljeni, posamezniki ali skupine, lahko svoje ideje izdelate v katerikoli likovni tehniki, prav tako imate proste roke glede izbire formata oziroma velikosti.

Srednješolce in študente pa vabimo, da se preizkusijo v vlogi snemalcev kratkih video vsebin na temo Denar je en klik stran. Z natečajem želimo spodbuditi mlade, da razmislijo o pojmu digitalnih plačil, ki so v sodobnem svetu postala že nekaj vsakdanjega.

Na natečaj se lahko prijavijo posamezniki ali skupine s svojimi mentorji do konca aprila 2022. Izdelke bomo zbirali do konca šolskega leta oziroma do konca poletja, zmagovalce pa objavili jeseni. Več informacij o likovnem natečaju je na voljo na tej povezavi, o video natečaju pa tukaj.

Informacije o ostalih aktivnostih Banke Slovenije, ki potekajo v sklopu svetovnega tedna denarja so na voljo na povezavi.