Praznovanje 30. obletnice Banke Slovenije: likovni natečaj za vrtce in osnovne šole, video natečaj za srednješolce in študente

22.03.2021 / Sporočilo za javnost

V Banki Slovenije vas v sklopu svetovnega tedna denarja in ob uvodu v praznovanje 30. obletnice Banke Slovenije vabimo k sodelovanju na dveh natečajih. Likovni natečaj je namenjen vrtcem in osnovnim šolam, video natečaj srednjim šolam in fakultetam. Prijave zbiramo do 30. aprila, izdelke do 25. junija 2021.

Otroke v vrtcih in osnovnih šolah vabimo, da se udeležijo likovnega natečaja na temo Maskota Banke Slovenije, kjer bomo iskali najbolj izvirne ideje, kaj oziroma kdo bi lahko predstavljal našo centralno banko. Prijavljeni, posamezniki ali skupine, lahko svoje ideje izdelate v katerikoli likovni tehniki, prav tako imate proste roke glede izbire formata oziroma velikosti.

K video natečaju na temo Denar prihodnosti pa vabimo srednješolce in študente. Digitalizacija je dosegla vsak kotiček našega življenja in spremenila naš način plačevanja. Zato v Banki Slovenije v zadnjih letih vse več pozornosti in naporov usmerjamo v raziskovanje in razvoj sodobnejših načinov plačevanja, ki bi lahko predstavljali nov korak v evoluciji denarja in plačil. Vse ustvarjalne mlade ob tem pozivamo, da se lotijo izdelave kratkih posnetkov s premislekom o prihodnosti plačevanja.

Prijave na oba natečaja zbiramo do 30. aprila 2021, izdelke pa do 25. junija. Na natečaj se lahko prijavijo posamezniki ali skupine. Zmagovalce bomo objavili jeseni v sklopu prireditev ob praznovanju 30. obletnice Banke Slovenije. Več informacij o likovnem natečaju je na voljo na tej povezavi, o video natečaju pa tukaj.

Informacije o ostalih aktivnostih Banke Slovenije, ki bodo poteke v sklopu svetovnega tedna denarja so na voljo na povezavi, več o tem, kako bomo v letošnjem letu obeležili 30. obletnico pa na posebni podstrani