Pričenjajo se redna posvetovanja z misijo Mednarodnega denarnega sklada

08.03.2021 / Sporočilo za javnost

Danes se pričenjajo redna posvetovanja z misijo Mednarodnega denarnega sklada (MDS) v skladu s 4. členom Statuta MDS. Tokrat bodo potekala v virtualnem formatu, in sicer do 19. marca 2021. Ob zaključku bodo predstavljene tudi prve ugotovitve.

Namen posvetovanj je pregled zadnjih gospodarskih gibanj, razvoja in vpliva epidemije covid-19 na gospodarstvo, delovanja finančnega sektorja in bančnega sistema ter izzivov za prihodnje. Na podlagi pogovorov z vsemi vključeni institucijami bo v naslednjih mesecih pripravljeno poročilo za Slovenijo s pogledi in priporočili MDS o ustreznih finančnih, fiskalnih in strukturnih politikah za Slovenijo.

Vodja misije za Slovenijo Bernardin Akitoby in člani misije Michelle Hassine in Rossen Alexandrov Rozenov se bodo v okviru posvetovanj srečali s predstavniki Banke Slovenije, Ministrstva za finance RS, drugih resornih ministrstev, UMAR, Fiskalnega sveta, DUTB, Slovensko-nemške gospodarske zbornice, GZS, Združenja delodajalcev Slovenije, ZPIZ, Državnega zbora RS, Združenja bank Slovenije, izbranih poslovnih bank in sindikatov, sestali se bodo tudi s predstavniki podjetij v turizmu.

Vodja misije Bernardin Akitoby bo prve ugotovitve misije ob zaključku posvetovanj predstavil 19. marca 2021 ob 16. uri na virtualni novinarski konferenci, na katero se lahko prijavite na povezavi.