Podelitev nagrad Banke Slovenije

09.10.2018 / Sporočilo za javnost

Ob 27. obletnici uvedbe tolarja je Banka Slovenije že tradicionalno, 26. leto zapored, podelila nagrade za najboljša magistrska in doktorska dela s finančnega področja študentom slovenskih univerz. Vključno z letošnjimi je nagrado prejelo že 285 nagrajencev.

Letos je na razpis prispelo enajst nalog. Komisija Banke Slovenije za raziskovalno delo, ki jo je vodil dr. Primož Dolenc, je sklenila, da nagrade podeli za naslednje štiri naloge:

  • Nagrado za magistrsko nalogo je prejela Kaja Batagelj. Naloga z naslovom Prihodnost poslovanja bank – tretji ponudniki plačilnih storitev je nastala pod mentorstvom iz. prof. dr. Marka Simonetija na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani.
  • Nagrado za magistrsko nalogo sta prejela Tilen Višnjevec in Neža Zemljič. Naloga z naslovom Monetary Policy Shocks and Cross-Country Heterogeneity in the Euro Area je nastala pod mentorstvom prof. dr. Igorja Mastena na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani.
  • Nagrado za magistrsko nalogo je prejel Matic Zupančič. Naloga Model lokalne volatilnosti je nastala pod mentorstvom iz. prof. Mihaela Permana na Fakulteti za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani.
  • Nagrado za doktorsko nalogo je prejel Matej Tomec. Naloga Vpliv dokapitalizacije na dobičkonosnost in makroekonomski učinek sistemskih bank ZDA in EU v času globalne finančne krize je nastala pod mentorstvom prof. dr. Timoteja Jagriča na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru.

Nagrade je nagrajencem na podelitvi 9. oktobra izročil namestnik guvernerja Banke Slovenije dr. Primož Dolenc. V slavnostnem nagovoru je med drugim dejal: »Verjamem, da se lahko z vašim pridobljenim znanjem, sposobnostmi, ugotovitvami in izkušnjami zanesemo na vaš doprinos pri sooblikovanju prihodnosti na vedno dinamičnem finančnem področju. V Banki Sloveniji se zavedamo, da je znanje moč, gonilo ter temelj napredka. Zato bomo tudi v prihodnje pozornost, čas in sredstva namenjali v izobraževalne namene ter prisluhnili vsem dobrim idejam. Prav tako bodo naša vrata še naprej odprta visoko motiviranim in podkovanim strokovnjakom, med katere zagotovo sodite tudi vi. Na ta način sta uspešnost in nadaljnji razvoj ustanove zagotovljena.«

Na fotografiji: Namestnik guvernerja dr. Primož Dolenc (desno) in ddr. Neven Borak (levo) z nagrajenci.