Vabljeni na počitniški dan v Banko Slovenije

04/16/2024 / Press release

V Banki Slovenije že od leta 2017 pripravljamo izobraževalne dneve za vse starostne skupine, pred dvema letoma pa smo pripravili prav poseben program za otroke, ki smo ga poimenovali počitniški dan. Do sedaj nas je v tem okviru obiskalo že več kot 300 otrok. Osnovnošolske otroke tako tudi letos vabimo, da med počitnicami en dan preživijo v naši družbi.  

Za mlade radovedneže letos organiziramo več počitniških dni, katerih namen je otrokom popestriti počitnice in hkrati vzbuditi njihovo zanimanje za finančne vsebine. Pridružijo se nam lahko 30. aprila, 3. julija, 7. in 14. avgusta 2024.

Program se bo začel z uvodom, v katerem se bodo otroci najprej spoznali med seboj, nato bodo nekaj izvedeli o centralni banki ter se pogovarjali o oblikah in pomenu denarja. Sledil bo ogled Muzeja Banke Slovenije, kjer bodo med drugim spoznali bankovce in kovance, potežkali zlato palico in se slikali na stolu iz poškodovanih razrezanih bankovcev. Za otroke bomo pripravili tudi različne delavnice, prilagojene njihovi starosti, druženje pa bomo sklenili z lovom na zaklad in družabnimi igrami.

Počitniški dan bo potekal od 9.00 do 14.30. Je brezplačen, za otroke pa je organizirano tudi kosilo.

Bi radi, da vaši otroci z nami preživijo čudovit in hkrati poučen dan? Interes za udeležbo z navedbo starosti otrok in datumom udeležbe pošljite na pocitniskidan@bsi.si. Po potrditvi prijave boste prejeli podrobnejša navodila.

Letak